Accessibility Tools

Skip to main content
 (+30)2117051841     info@equalsociety.gr

Η προσφορά σας στην Equal Society αποτελεί μια έμπρακτη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ένα αύριο με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας χρειάζονται βοήθεια. Όλοι καλούμαστε να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης ως ομπρέλα και να διαθέσουμε το περίσσευμά μας για τον διπλανό μας.

Μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας προσφέροντας:

  • Κονσέρβες Ξηρά τροφή
  • Τρόφιμα-είδη μεγάλης διάρκειας σε βαζάκια
  • Αλεύρι Καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
  • Μπαχάρια Γλυκά
  • Φάρμακα πρώτης ανάγκης
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Καθαριστικά
  • Χρηματική δωρεά

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΜ

Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, η Equal Society σε συνεργασία με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και την Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους διοργάνωσε το Τελικό Συνέδριο του έργου «Λειτουργία Παρατηρητηρίου Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ρομά και ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων και εμπλεκόμενων φορέων- ΡΟΜ», το οποίο είχε ως στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ρομά σε 4 περιφέρειες στην Ελλάδα (Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, υπό το συντονισμό της δημοσιογράφου κα. Ράλλη Μίνα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού χώρου, οργανώσεων, δημοσιογράφων αλλά και μελών της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των δράσεων και αποτελεσμάτων του έργου, δίδοντας έμφαση στη σχέση του διαμεσολαβητή με την κοινότητα Ρομά και την εμπειρία από τη συλλογή των αναφορών στο πεδίο, στη σχέση ΜΜΕ και στερεοτύπων, αλλά και στα θεματικά πεδία και τα αιτήματα των αναφορών, όπως αυτά προέκυψαν από τη σχετική επεξεργασία. Σε σχέση με τις αναφορές, επισημάνθηκε ότι το 42% αφορά στις δυσκολίες πρόσβασης σε υπηρεσίες, το 12% σε υποδομές, το 11% στην εκπαίδευση και το 10% στην απασχόληση. Επιπλέον, τονίσθηκε ότι το 49% των αναφορών αφορά στη σχέση των Ρομά με τις δημοτικές αρχές και υπηρεσίες, το 13% αφορά το σχολικό περιβάλλον και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση ρατσιστικών συμπεριφορών, το 11% στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα, ενώ το 9% στις σχέσεις της κοινότητας με την αστυνομία.
Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν με εισηγήσεις σχετικά με τους παράγοντες που καθιστούν αποτελεσματική και ουσιαστική την κατοχύρωση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ υπήρξαν και τοποθετήσεις σχετικά με τα συστημικά εμπόδια πρόσβασης των Ρομά σε υπηρεσίες και αγαθά.
Κλείνοντας πήραν το λόγο μέλη της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και την ανάγκη να αξιοποιηθούν στην πράξη τα αποτελέσματα κάθε έργου που τους αφορά ώστε να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις ζωές τους.
Τους ευχαριστούμε όλες και όλους για τη συμμετοχή και την καθοριστική συμβολή τους στις εργασίες του Συνεδρίου. Κοινός στόχος όλων των εταίρων του έργου είναι το πρώτο Παρατηρητήριο Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ρομά να συνεχίσει ακάθεκτο τη σημαντική του δράση ως μέσο εξάλειψης του αντιτσιγγανισμού και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλα τα μέλη της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά.

Σανταρόζα 1, Αθήνα - 105 64 | (+30) 211 705 1841 | Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το έργο «Λειτουργία Παρατηρητηρίου Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ρομά και ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων και εμπλεκόμενων φορέων- ΡΟΜ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Equal Society και εταίρους την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και την Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021,γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr .