Η συγγραφέας Μάρω Δούκα παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Φελιτσιτά» στο κοινωνικό συσσίτιο της Equal Society
Το κοινωνικό συσσίτιο «Ανθρώπων Γεύματα» του Οργανισμού Equal Society (Αλικαρνασσού 49, Κολωνός) θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 και ώρα 6:30 μμ για να φιλοξενήσει την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μάρως Δούκα «Φελιτσιτά».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν αποσπάσματα η Θεατρική Ομάδα Αστέγων «Walkabout» και ο Σκηνοθέτης της, Παναγιώτης Δορλής.
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο
Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ο Κωνσταντίνος Καβουράκης ήθελε να γίνει αστυνομικός, ήθελε να ζει για πάντα αγαπημένος με την Ελένη του και τα τρία παιδιά τους, ήθελε να τον σέβονται... Μια μέρα, που ο θυμός θα τον κάνει για άλλη μια φορά να παραφερθεί, θα αντιμετωπίσει την αντίσταση του μεγάλου του γιου, θα νιώσει εκδιωγμένος από το σπίτι του, και από τα Σεπόλια θα βρεθεί άστεγος στο κέντρο της Αθήνας.
Αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και τους κινδύνους της καινούριας του συνθήκης, αναπολεί τη ζωή του και βρίσκει συμπαράσταση και καλοσύνη από άλλους απόκληρους. Και αν αυτό δεν είναι ευτυχία, τουλάχιστον η Φελιτσιτά, μια ασπρόμαυρη γάτα που συχνάζει στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, του ζεσταίνει την καρδιά.
Τα μέλη της οικογένειάς του, όμως, έχουν το καθένα τη δική του εκδοχή για το παρελθόν, το παρόν και το τι μέλλει γενέσθαι. Πέντε πρόσωπα -το καθένα με τα βάρη, τις έγνοιες και τα βάσανά του- θέλουν να πουν τη δική τους ιστορία, το διήγημα της δικής τους ιστορίας, που συμπλέκεται με το μυθιστόρημα της οικογενειακής ζωής.
Εξομολογητικό, γλυκόπικρο, ακαριαία τρυφερό, ένα μυθιστόρημα σαν φευγαλέο χάδι στους ανθρώπους που ραγίζουν αθόρυβα δίπλα μας.
Λίγα λόγια για την Θεατρική Ομάδα Αστέγων «Walkabout»:
Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα από συμπολίτες μας που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση.
Κάθε ημέρα τα μέλη της στην προσπάθεια τους να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους επιχειρούν μέσα από θεατρικές τεχνικές να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να κινητοποιηθούν και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Σε κάθε τους παρουσίαση μας υπενθυμίζουν ότι η αδυναμία μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη παραδίδοντας μαθήματα θέλησης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.