Η ενεργή συμμετοχή του ανθρώπου σε δράσεις πολιτισμού μπορεί να τον εμπνεύσει να τον κινητοποιήσει και να τον προσκαλέσει να εξερευνήσει κομμάτια του εαυτού του. Μπορεί να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή του, τον αυτοσεβασμό και να του προσφέρει ευκαιρίες ακόμη και για μια νέα οπτική ζωής.

Σε αυτό το κλίμα και σχεδιάζοντας μια νέα προοπτική επάνω στον άξονα «πολιτισμός», ο Οργανισμός μας μέσα από το θέατρο, το βιβλίο, τη φωτογραφία έχει ως στόχο έχει να αναδείξει την αξία της Τέχνης και το πως μια καλλιτεχνική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει και να ενδυναμώσει τις ευπαθέστερες ομάδες του πληθυσμού.

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα δημιουργικά και πολιτιστικά προγράμματα αποδείχθηκαν εξαιρετικά σημαντικά για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων για μερικά από τα πιο ευάλωτα άτομα της κοινωνίας. Τα οφέλη της συμμετοχής σε μια δημιουργική δραστηριότητα για άτομα που βιώνουν φτώχεια ή κινδυνεύουν από την έλλειψη στέγης είναι εκτεταμένα. Η συμμετοχή τους σε δράσεις πολιτισμού μπορεί να είναι επωφελής από θεραπευτική και ψυχαγωγική προοπτική, να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν ευρύτερα ζητήματα και να αναπτύξουν ειδικές δεξιότητες. Ο πολιτισμός μπορεί αναμφίβολα να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας να αναπτύξουν και να προχωρήσουν με νέα ενδιαφέροντα στην καθημερινότητά τους ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που διαβιούν σε ένα περιβάλλον όπου η πλήξη είναι ένα επίμονο και τεράστιο πρόβλημα.

Η λέξη πολιτισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους άξονες δράσης για τον Οργανισμό μας με ορισμένα μάλιστα έως σήμερα υπέροχα αποτελέσματα. Ουσιαστικός στόχος κάθε δράσης πολιτισμού είναι οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να χαρούν, να μάθουν, να νιώσουν αυτοεκτίμηση και στο τέλος να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Ορόσημο για τις πολιτισμικές δράσεις του Οργανισμού μας ήταν ο Ιούλιος του 2017 όταν και δημιουργήσαμε τη Θεατρική Ομάδα Αστέγων Walkabout, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από εξαιρετικές δυσκολίες επιβίωσης, ν’ αποκτήσουν μέσω της δραματοθεραπείας και της Θεατρικής πράξης τα ψυχικά εφόδια για να επανενταχθούν στην κοινωνία ομαλά, να ενδυναμωθούν ψυχικά και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Μέχρι σήμερα στη βεντάλια των δράσεων πολιτισμού απλώνονται οι παρακάτω καλλιτεχνικές παραγωγές:

 

 

Η Θεατρική ομάδα αστέγων ταξίδεψε με επιτυχία για μια…. Πετρόσουπα

 intro walkabout stathmos2

 

 

 

 

 

Untitled 2

 

 

 

 

 

 

 Μια βραδιά κινηματογράφου για τους άστεγους συμπολίτες μας

 intro equal cinema

 

 

 

 

 

Η Θεατρική Ομάδα Αστέγων στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

intro niarxos walkabout

 

 

 

 

 

 

Ο συγγραφέας Νίκος Βεργέτης στη Δομή Ανθρώπων Γεύματα

politimos holy mountain

 

 

 

 

 

 

Ντεμπούτο για τη θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout (βίντεο)

photo theatro

 

 

 

 

 

 

Παρουσίαση του βιβλίου Walkabout στη δομή Ανθρώπων Γεύματα

biblio parousiasi

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1