Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών» και «Εθελοντική Αιμοδοσία» από τον Οργανισμό μας στην Κέρκυρα.

Στόχος του σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών που υλοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου στη Δομή Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας του Οργανισμού μας ήταν η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη, την μείωση αλλά και την αντιμετώπιση των ατυχημάτων. Οι παρευρισκόμενοι αφού παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πρωτόκολλο και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθούνται σε περίπτωση «ατυχημάτων» έθεσαν τα ερωτήματά τους στον εισηγητή του σεμιναρίου.

Οι ενότητες που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης είναι οι εξής: Αρχική εκτίμηση-Αναγνώριση απειλητικών καταστάσεων, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR)  με τη χρήση προπλάσματος (πρόπλασμα= κούκλα-ομοίωμα ανθρώπου), πνιγμονή σε ενήλικες /παιδιά, θέση ανάνηψης, συνεχής αξιολόγηση & φροντίδα, αναγνώριση ασθενειών ( σημεία & συμπτώματα), έμφραγμα  του Μυοκαρδίου-πρώτη αντιμετώπιση, εγκεφαλικό- πρώτη αντιμετώπιση, σπασμοί- επιληψία, αναφυλαξία, ηλεκτροπληξία.

Την εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών ακολούθησε η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Οργανισμός μας με την υποστήριξη του Δήμου Κέρκυρας στις  23  Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Κέρκυρας. Έμπρακτα ευαισθητοποιημένοι σε κάθε θέμα κοινωνικής προσφοράς, συμμετείχαμε για ακόμη μια φορά στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί. Ο Οργανισμός μας, μέσω της τράπεζας αίματος «Δεσμοί Αίματος» που έχει δημιουργήσει, έχει προσφέρει έως σήμερα πάνω από 85 φιάλες αίμα σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν και συμμετείχαν στις δράσεις μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1