Ο Δήμος Λευκάδας και ο Δήμος Κέρκυρας δε βιώνουν μόνο φαινόμενα ακραίου αποκλεισμού αλλά και μια οικονομική κρίση που αγγίζει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας κάνοντας αναγκαία την ύπαρξη ισχυρών δικτύων υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Τα δύο νησιά του Ιονίου είναι πόλεις που διέρχονται σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Θύματά της είναι πρώτα από όλα ένα μεγάλο εύρος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων οι οποίοι δυσκολεύονται ή αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες για τροφή, υγεία και αξιοπρεπή στέγη.

Υπό αυτό το πρίσμα στόχος του Οργανισμού μας είναι η δημιουργία πολυθεματικών και ποιοτικών κοινωνικών δομών.

Η «κοινωνική συνοχή» είναι μια σύνθετη κατάσταση και εκφράζει τον βαθμό και την ποιότητα της έντασης των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των μελών μιας κοινωνίας. Αποτυπώνει το βαθμό συνέργειας μεταξύ των κοινωνικών συντελεστών (προσώπων, φορέων, οργανισμών) και μια κατάσταση καλής λειτουργίας της κοινωνίας με εμφανείς εκφράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και έκδηλη εγκατάσταση ισχυρής «κοινωνικής συνείδησης». Το παραπάνω είναι απλά ένας ορισμός. Οι κοινωνικές μας δομές επιχειρούν να κάνουν τις λέξεις, πράξεις.

 

Ανοικτό Κέντρο Ημέρας στο Δήμο Κέρκυρας

kentro imeras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Κοινωνικό Συσσίτιο στο Δήμο Λευκάδας

1sisitio lefkada

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1