Τι Κάνουμε

Εκπαίδευση


Εκατοντάδες νέοι από φτωχές οικογένειες, άνεργοι και άποροι, πρόσφυγες και μετανάστες. Όλοι μαζί και κάθε ένας ξεχωριστά στερούνταν το δικαίωμα στην εκπαίδευση και μαζί με το δικαίωμα στην εκπαίδευση στερούνταν και το δικαίωμα στο μέλλον.  Ο Οργανισμός μας με πίστη στην αξία της εκπαίδευσης μέσα από υποτροφίες και δωρεάν μαθήματα αγγλικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ελληνικών και γαλλικών προσφέρει διέξοδο και δικαίωμα στο αύριο. Επιδιώκουμε ένα διαρκές «παρών» απέναντι σε ένα εύκολο διαρκές «αντίο» γιατί δεν θέλουμε να δοκιμάζουμε στην «άγνοια».

Κοινωνική Πρόνοια


Η αλυσίδα των κοινωνικών μας παροχών αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση χωρίς εκπτώσεις, με πίστη στο συνάνθρωπο και εξασφαλίζοντας τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της υγείας, της στέγης και της τροφής. Από τα κοινωνικά μας συσσίτια στα κοινωνικά μας φαρμακεία. Από το κοινωνικό μας ιατρείο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων στη νομική συνδρομή και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε άστεγους, άπορους και κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζήσει με ίσες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Απασχόληση


Η ανάγκη για μια σταθερή θέση εργασίας, ως μέσω διεξόδου από την αστεγία ή τη φτώχεια είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται σε αυτή τη διαδικασία είναι η έλλειψη ενημέρωσης και η παροχή καθοδήγησης με εμφανή αποτελέσματα και στην έλλειψη ίσων ευκαιριών. Το zhteitai.gr, και το κέντρο συμβουλευτικής του Οργανισμού μας είναι εδώ για να προσφέρουν τη δυνατότητα σε ευάλωτους συνανθρώπους μας να πληροφορηθούν για θέσεις εργασίας, για επίκαιρα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, για προγράμματα κατάρτισης και να διαμορφώσουν το επαγγελματικό τους προφίλ.

Πολιτισμός


Η ενεργή συμμετοχή του ανθρώπου σε δράσεις πολιτισμού μπορεί να τον εμπνεύσει να τον κινητοποιήσει και να τον προσκαλέσει να εξερευνήσει κομμάτια του εαυτού του. Μπορεί να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή του, τον αυτοσεβασμό και να του προσφέρει ευκαιρίες ακόμη και για μια νέα οπτική ζωής. Σε αυτό το κλίμα και σχεδιάζοντας μια νέα προοπτική επάνω στον άξονα «πολιτισμός», ο Οργανισμός μας μέσα από το θέατρο, το βιβλίο, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο έχει ως στόχο έχει να αναδείξει την αξία της Τέχνης και το πως μια καλλιτεχνική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει και να ενδυναμώσει τις ευπαθέστερες ομάδες του πληθυσμού.

Αθλητισμός


Για τον Οργανισμό μας, ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην ενσωμάτωση των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας, στην ανάπτυξη της σωματικής τους δραστηριότητας και στην ανάδειξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ αναπτύξαμε μια καινοτόμα πρωτοβουλία με στόχο την ένταξη τοξικοεξαρτώμενων μέσω adventurous sports. Σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή μεριμνούμε για την ένταξη προσφύγων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία μέσω του Παραολυμπιακού Αθλητισμού. Και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Έρευνα - Μελέτες


Το Social Value Greece είναι ένα δίκτυο με επίκεντρο την ανάδειξη του κοινωνικού αντίκτυπου και την προώθηση της κοινωνικής αξίας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας φορέων, επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχουμε ως στόχο να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αποτιμάται η κοινωνική αξία. Επιζητούμε  να γίνει η μέτρηση κοινωνικής απόδοσης μέρος της ρουτίνας κάθε  κερδοσκοπικού ή μη-κερδοσκοπικού οργανισμού ώστε να αυξηθεί ο κοινωνικός τους αντίκτυπος (και των ωφελουμένων αυτών) και να μειωθεί  η κοινωνική και οικονομική ανισότητα.
Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης