Σε μια εκδήλωση για όλους όσους αγαπούν το καλό βιβλίο και έχουν έντονο αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, ο χώρος της «Δομής Ανθρώπων Γεύματα» φιλοξένησε μια ξεχωριστή παρουσίαση του βιβλίου «Walkabout - Προσδοκία ενός ξεκινήματος» του Τάκη Κατσαμπάνη. Το δημιούργημα μάλιστα εγκαινίασε τον κύκλο πολιτισμού της δομής μας με τίτλο, «Τροφή Τέχνης». Κάθε ημέρα ο πολυχώρος «Ανθρώπων Γεύματα» αναζητά τρόπους προκειμένου να ξεφεύγει από τα στενά όρια της καθημερινότητας και με όχημα την Τέχνη να γκρεμίσει τα σύνορα της προκατάληψης.

Το διήγημα πραγματεύεται μια ιστορία των καιρών μας. Ένας άνθρωπος που ταξιδεύει μακριά σε άγνωστα μονοπάτια, μάχεται με τον ίδιο του τον εαυτό, διεκδικεί το αύριο, αγωνίζεται, προσαρμόζεται και αναζητά μια νησίδα προσωπικής δικαίωσης. «Ο ιερός τόπος κάθε ανθρώπου είναι εκεί όπου μπορείς να βρεις τον εαυτό σου ξανά και ξανά» είχε αναφέρει κάποτε ο Joseph Campbell και θαρρείς πως το βιβλίο «Walkabout - Προσδοκία ενός ξεκινήματος» του Τάκη Κατσαμπάνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΑΡΧΕΙΑ περιγράφει αυτήν ακριβώς την αέναη εσωτερική αναζήτηση.

Ο αφηγητής, στροβιλιζόμενος σ' ένα τζετ λαγκ που προεκτείνεται στο διηνεκές, θα παρασυρθεί σ' ένα αέναο walkabout, μια περιπλάνηση στην εσωτερική του γεωγραφία, γεμάτη από άγνωστα τοπόσημα και μυστικές, αόρατες πόλεις. Με το τραύμα της γλώσσας πάντα ανοιχτό, ο ήρωας του βιβλίου παγώνει, αγωνίζεται, κουράζεται, ελπίζει και συνεχώς μεταμορφώνεται, μένοντας πάντα ο ίδιος.

Ο πολιτισμός για τον Οργανισμό μας αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία μέσα ενδυνάμωσης και κοινωνικοποίησης.

 

 

apthikeusi_eikonas.jpg

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1