Την Τετάρτη  17 Ιουλίου και ώρα 17:00 με 19:00 θα διεξαχθεί το σεμινάριο με θέμα «Μέτρηση Κοινωνικού Αντικτύπου: η μεθοδολογία SROI από το Social Value Greece της Equal Society» στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι Δωρεάν

Κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από το ΕΣΠΑ, εθνικούς πόρους, ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού αλλά και από δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μεγάλων επιχειρήσεων επενδύονται σε κοινωνικά προγράμματα.  Οι υπάρχουσες μεθοδολογίες μέτρησης κοινωνικού αποτυπώματος αδυνατούν να αποτιμήσουν την κοινωνική και περιβαλλοντική αξία και δίνουν έμφαση μόνο στην οικονομική. Ο Οργανισμός μας με την υλοποίηση του προγράμματος Social Value και τη χρήση μεταξύ άλλων της μεθοδολογίας SROI ήρθε να καλύψει αυτό το κενό. Μέσα από την αξιολόγηση οποιασδήποτε κοινωνικής επένδυσης, εξασφαλίζεται ένας ουσιαστικός στρατηγικός σχεδιασμός, αλλά και μια αποτελεσματική διαχείριση με κοινωνικό πρόσημο για κάθε Οργανισμό που προσφέρει κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

Το Δίκτυο Social Value Greece και η μεθοδολογία SROI:

  • Βελτιώνουν την εικόνα του οργανισμού προς τα έξω με την επικοινωνία των αποτελεσμάτων.
  • Βελτιώνουν τις ευκαιρίες για χρηματοδότηση/προσέγγιση επενδυτών (social investors, θεσμικών φορέων)  καθώς παρουσιάζει αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία για την απόδοση του.
  • Βελτιώνουν το στρατηγικό σχεδιασμό για μελλοντικά προϊόντα / υπηρεσίες, μέσα από τη συμμετοχή των διαφορετικών ομάδων εμπλεκομένων εξασφαλίζοντας την υψηλή κοινωνική απόδοση μελλοντικών δράσεων.
  • Τοποθετούν τους φορείς στο κέντρο των εξελίξεων καθώς υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον παγκόσμια για την μέτρηση κοινωνικής απόδοσης.
  • Κατευθύνουν  τους κατάλληλους πόρους στις κατάλληλες δράσεις με τη διαχείριση των αντίστοιχων αποτελεσμάτων
  • Ενθαρρύνουν τη δημιουργία ανοικτού διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders)

Εισηγητές Σεμιναρίου:

Φώτης Σπυρόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Equal Society

Εργάζεται στον Οργανισμό  από το 2011 στους τομείς της επικοινωνίας, των δημοσίων σχέσεων και του συντονισμού προγραμμάτων. Υπήρξε υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Μέτρησης Κοινωνικής Απόδοσης Επενδύσεων» ενώ έχει εκπροσωπήσει το δίκτυο Social Value Greece στη Γενική Συνέλευση του παγκόσμιου δικτύου Social Value International.

Όλγα Ντρέλλια, Head Social Impact Analyst, Social Value Greece

Η κα. Ντρέλλια εργάζεται στον Οργανισμό  από το Νοέμβριο του 2017. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων με ποσοτικές και ποιοτικές ερευνητικές τεχνικές ενώ έχει εμπλακεί ενεργά στην εκπόνηση περισσότερων από δέκα μετρήσεων κοινωνικής απόδοσης επενδύσεων με τη χρήση της μεθοδολογίας SROI.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Facebook event

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1