Η Equal Society αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της προληπτικής ιατρικής και με την ουσιαστική υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας, πραγματοποιεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 (μέτρηση ζαχάρου και αρτηριακής πίεσης) και ενέργειες ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού στον νέο πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως από τις 11:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Η πρόληψη είναι μια δυναμική διαδικασία, της οποίας η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να εκπαιδεύσει προκειμένου να πείσει το άτομο, την οικογένεια και στο σύνολο την κοινωνία προκειμένου να υιοθετηθούν υγιή πρότυπα διαβίωσης. Στόχος της πρόληψης είναι η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος που θα πραγματοποιηθεί στον νέο πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως περιλαμβάνει:

  • εκπαίδευση, με στόχο την αποφυγή εμφάνισης ασθενειών
  • ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, παραπομπή ή/και συνοδεία για περαιτέρω έλεγχο και εξετάσεις

Η Equal Society και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Κέρκυρας, με αίσθημα ευθύνης μέσα από την δράση τους στοχεύουν τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Επιχειρούν να αναδείξουν την αξία της προληπτικής ιατρικής και να υπενθυμίσουν σε όλους μας πως το «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1