Ο Οργανισμός μας  ολοκλήρωσε τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου τη δράση κοινωνικής προσφοράς στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Με μια ομάδα είκοσι συνολικά ατόμων και αποτελούμενη από εθελοντές, κοινωνικούς λειτουργούς και προγραμματιστές, η Equal Society ξεκίνησε τη δράση της την Πέμπτη 26 Ιουλίου, έχοντας ως περιοχές παρέμβασης το Μάτι και τη Ραφήνα.

Τις πρώτες ημέρες, ο Οργανισμός μας συνέβαλε στο συντονισμό των εθελοντικών ομάδων που είχαν κατακλείσει το Δημαρχείο Ραφήνας. Το επόμενο διάστημα, η δράση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις στο Μάτι ενώ το κύριο σώμα της ομάδας εγκαταστάθηκε στο κτήριο του ΟΤΕ στη Ραφήνα όπου συνέβαλε καθοριστικά στην παραλαβή, καταμέτρηση, ταξινόμηση και καταγραφή περισσότερων από 70.000 προϊόντων.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των άστεγων συμπολιτών μας οι οποίοι σιτίζονται καθημερινά στη Δομή «Ανθρώπων Γεύματα». Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι, άστεγοι των Αθηνών και σύσσωμη η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout του Οργανισμού, έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η Equal Society συντόνισε την πρωτοβουλία και συνάνθρωποί μας οι οποίοι διαβιούν σε ξενώνες, υπνωτήρια ή επισφαλείς κατοικίες στάθηκαν στο πλευρό όσων είχαν ανάγκη από το Σάββατο 28 έως και την Τρίτη 31 Ιουλίου. Οι άνθρωποι αυτοί παρά τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν και τα ψυχολογικά βαρίδια που τους συνοδεύουν έβαλαν στην άκρη τα προσωπικά τους προβλήματα και με αξιοπρέπεια προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Η παρέμβαση αλληλεγγύης της θεατρικής ομάδας αστέγων walkabout και των υπολοίπων άστεγων συμπολιτών μας αποτελεί αναμφίβολα μια έμπρακτη απόδειξη ανιδιοτέλειας και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς.

Η Equal Society πραγματοποίησε μια άμεση παρέμβαση στην επείγουσα κρίση των περασμένων ημερών επιδεικνύοντας ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα. Η ομάδα του Οργανισμού συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή διαχείριση των δεκάδων χιλιάδων προσφορών σε προϊόντα σταθεροποιώντας τις διαδικασίες και αναδεικνύοντας μια οργανωτική δομή η οποία αναμφίβολα θα φανεί χρήσιμη και στη συνέχεια.

 

 

apthikeusi_eikonas.jpg

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1