Η 17η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Ήταν τότε, το 1987, όταν 100.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, υποστηρίζοντας ότι η φτώχεια συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με αυτά τα ιστορικά γεγονότα ως οδηγό, ο οργανισμός μας έχει αναπτύξει ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην Αθήνα δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Συσσίτιο «Ανθρώπων Γεύματα». Με κεντρικό αίσθημα εκείνο της αισιοδοξίας αλλά και  εκείνο της αλληλεγγύης η Δομή της Equal Society στέκεται στο πλευρό 200 ατόμων με περισσή αξιοπρέπεια. Έχουμε προσφέρει περισσότερα από 600.000 γεύματα. Στη Λευκάδα λειτουργούμε αντίστοιχο κοινωνικό συσσίτιο «Ανθρώπων Γεύματα» το οποίο έχει καταφέρει να προσφέρει περισσότερες από 18.000 μερίδες φαγητού αλλά και ένα κοινωνικό φαρμακείο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2017 και διαθέτει 2.100 φάρμακα αξίας 25.000 ευρώ.  Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και στο νησί της Κέρκυρας έχουμε διαμορφώσει το μοναδικό Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων για τις ευπαθέστερες ομάδες του νησιού φιλοξενώντας περίπου 120 άτομα ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε και ένα ακόμη πρότυπο κοινωνικό φαρμακείο το οποίο διαθέτει φάρμακα και παραφαρμακευτικά προϊόντα συνολικής αξίας 40.000 ευρώ.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο των δράσεων μας για την καταπολέμηση της φτώχειας εάν προσθέσεις την πρωτοβουλία «Σπουδάζω με Υποτροφία», τη δράση «E-Gnosis» και το πρόγραμμα «Κοινωνικής Κατοικίας» που τοποθέτησε σε οικίες 46 άστεγους συμπολίτες μας γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Οργανισμός μας έχει τοποθετήσει την εξάλειψη της φτώχειας στο κέντρο των προσπαθειών του.

Η σημερινή ημέρα, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφουγκραστούμε το πρόβλημα και να σταθούμε όλοι μαζί δίπλα, άνθρωπος προς άνθρωπο στον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εκείνων που μας έχουν ανάγκη. Μη μένεις αμέτοχος λοιπόν. Ενημερώσου – Ευαισθητοποιήσου – Δράσε – Άλλαξε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1