Παιδικά χαμόγελα, ευχές για μια δημιουργική χρονιά, λέξεις όπως υγεία, αγάπη και αισιοδοξία. Από την Αθήνα μέχρι τη Λευκάδα και την Κέρκυρα, η Equal Society έβαλε τα γιορτινά της.

Στη Δομή Ανθρώπων Γεύματα της πρωτεύουσας, ο χώρος γέμισε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στη Λευκάδα οι επισκέπτες των κοινωνικών μας δομών βοήθησαν στο στολισμό του κοινωνικού φαρμακείου. Οι πιο συγκινητικές εικόνες όμως προήλθαν από την Κέρκυρα και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων που δημιουργήσαμε στο «νησί των Φαιάκων».

Το πρωί, οι πόρτες άνοιξαν και παιδικά χαμόγελα γέμισαν το χώρο. Το 5o Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας έμεινε μακριά από τις αναίτιες φοβίες και τα στερεότυπα. Τι σημαίνει άστεγος; Οι κοινωνικές ταμπέλες δεν έχουν θέση στα μάτια των παιδιών. Όλοι είμαστε απλά άνθρωποι, όλοι αξίζει να αισθανθούμε τη μοναδική αυτή αίσθηση χαράς που κυριαρχεί τα Χριστούγεννα.

Οι μαθητές του 5o Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, έγραψαν τη λέξη αγάπη στο μαυροπίνακα, έφαγαν πρωινό στο χώρο του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων, γέλασαν και φυσικά στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το χώρο.

Ο στολισμός των δομών του Οργανισμού μας είναι ακόμη μια ένδειξη πως το «Κοντά στον Άνθρωπο» δεν είναι απλά ένα σύνθημα για εμάς αλλά μια καθημερινή επιδίωξη.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1