Συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία η οποία στηρίζει την Κοινωνική Οικονομία ο Οργανισμός μας από τις 7 έως και τις 11 Νοεμβρίου έδωσε το παρόν στην 2η Έκθεση Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του πρώην Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10, Πεσμαζόγλου 1) και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Γρυπάρειο Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι εκπρόσωποι του Οργανισμού μας ενημέρωσαν τους επισκέπτες της Έκθεσης για τις δράσεις και το έργο του φορέα μας καθώς και για τους τρόπους που μπορούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας για μια κοινωνία Ίσων Ευκαιριών για όλους.

Γιατί όμως ή Κοινωνική Οικονομία; Επάνω σε µια χάρτα πως θα περιγραφόταν άραγε το εργασιακό τοπίο στην Ελλάδα του 2018; Η προφανής απάντηση ακούει στην απλή, σχεδόν προαιώνια, διαίρεση. Από τη µια ένας «σφιχτός» δηµόσιος τοµέας που πασχίζει να επιβιώσει και από την άλλη ο κόσµος των ιδιωτικών επιχειρήσεων όπου η τεράστια δυσαναλογία προσφοράς και ζήτησης αποτελεί τροχοπέδη για τους χιλιάδες αναζητούντες εργασία. Και στη µέση τι; Με µια πρώτη -ελληνική- µατιά θα απαντούσαµε τίποτα ωστόσο η αλήθεια απέχει. Η σύγχρονη δοµή της οικονοµίας περιλαµβάνει ως «τρίτο πόλο», την ανάδειξη των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Η κοινωνική οικονοµία έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει µια εναλλακτική µορφή οικονοµίας που µπορεί να δηµιουργήσει ένα νέο πεδίο συνεργειών µε πραγµατικές προοπτικές ανάπτυξης. Άνεργοι, άτοµα των οποίον το επαγγελµατικό µέλλον παρουσιάζεται αβέβαιο και εργαζόµενοι οι οποίοι αναζητούν νέες επαγγελµατικές προοπτικές ίσως τελικά ήρθε η ώρα να αφήσουν πίσω τους τον κόσµο της αδράνειας και να κινητοποιηθούν προς µια κατεύθυνση όπου µια καλή ιδέα και το πνεύµα της συνεργασίας µπορούν να διαµορφώσουν ένα νέο επαγγελµατικό γίγνεσθαι.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

  
  Screenshot 1