Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, όπως άλλωστε διατυπώνεται στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Τα άτομα που ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να νοσήσουν από σοβαρές ασθένειες ακόμα και να πεθάνουν από πρόωρο θάνατο. Παράλληλα, πλήθος μελετών επιβεβαιώνει την αποχή πολλών ατόμων χαμηλού εισοδήματος από τη χρήση των υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα όταν πρέπει να καταβάλουν κάποια οικονομική δαπάνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, οι φτωχοί, όχι μόνο δεν κάνουν χρήση των προληπτικών υπηρεσιών Υγείας αλλά καταφεύγουν στα νοσοκομεία όταν η κατάστασή τους είναι ήδη επιβαρυμένη. Εδώ πρέπει να σημειωθεί, πως η Ελλάδα παραμένει στη χαμηλότερη βαθμίδα όσον αφορά στις υπηρεσίες υγείας και πως το 50% του συνόλου των δαπανών για τη υγεία είναι ιδιωτικές.

Ο Οργανισμός μας επιχειρώντας να κάνει τη διαφορά και να μη στερήσει από τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, ουσιαστικά δικαιώματα πρόσβασης στην υγεία έχει προχωρήσει σε μια σειρά ουσιαστικών πρωτοβουλιών:

 

       Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Κέρκυρας                                                                                                                         

  logo farmakeio kerkiras1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Λευκάδας

logo farmakeio lefkada