Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ο Οργανισμός μας συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές Δομές και Δράσεις του ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Συνολικά στην ημερίδα συμμετείχαν  20 κοινωνικές δομές και φορείς από την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο που απευθύνονται σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με στόχο την κοινωνική ένταξη, την παροχή ίσως ευκαιριών για όλους, την πρόσβαση σε προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας κοινωνικές υπηρεσίες.

Τα στελέχη του Οργανισμού μας από τα Κοινωνικά φαρμακεία Κέρκυρας και Λευκάδας, το Συσσίτιο Λευκάδας και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Κέρκυρας συνομίλησαν με τους επισκέπτες της εκδήλωσης και ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με τις δράσεις και το έργο του Οργανισμού μας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Σπύρος Φρεμεντίτης σε κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιολόγησης των κοινωνικών πρωτοβουλιών προκειμένου η στόχευσή τους να εστιαστεί στην ουσιαστική επανένταξη και κινητοποίηση του ωφελούμενου πληθυσμού». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φρεμεντίτης παρουσιάζοντας ζωντανά παραδείγματα επανένταξης, «μέσα από την μέτρηση ποιοτικών δεικτών και την σε βάθος αξιολόγηση οποιασδήποτε κοινωνικής επένδυσης, εξασφαλίζεται όχι μόνο η ουσιαστική συμβολή των οργανισμών στην κοινωνία αλλά και η επιτυχημένη αλλαγή στη ζωή των ωφελουμένων».